Maribo Skole, Blæsenborgafdelingen

Blæsenborgskolen ligger i naturskønne omgivelser i et af Maribos attraktive og børnerige boligkvarterer. Selvom naturen omkranser skolen, er byen ikke langt væk, og her er der hele året rundt mulighed for at udforske farverige, kulturelle oplevelser.

Blæsenborgskolen huser elever fra 0.-6. klasse, og på samme matrikel ligger  vuggestue og børnehave. Det betyder, at børnene kan blive i samme bygning, fra de starter i vuggestue, til de går ud af 6. klasse.

Børn der laver gruppearbejde Foto

Faglig og social udvikling

På Blæsenborgskolen er eleverne i fokus. Det skal være inspirerende, udfordrende og lærerigt at være elev hos os. Derfor bliver eleverne mødt af voksne, der engagerer sig og motiverer eleverne til at lære og udvikle sig, både fagligt og socialt.

Vi arbejder med læringsmiljøer, som åbner for elevernes engagement, nysgerrighed til at udforske og glæden ved at lære noget nyt. Der er flere inspirationsrum fordelt rundt omkring på skolen, hvor eleverne kan fordybe sig, lave gruppearbejde og lære.

Skolen har fokus på, at alle elever får den bedst mulige skolegang, hvor de bliver anerkendt og guidet i at arbejde målrettet med deres personlige, sociale og faglige udvikling.

Derfor er Blæsenborgskolen bl.a. ambassadørskole for Red Barnet, arbejder med Fri For Mobberi fra Mary Fonden i hele vores indskoling, og supplerer det kommunale testbatteri og de nationale tests med tests i bl.a. matematik, så vi hele tiden ved, hvordan vi bedst muligt arbejder med det enkelte barn.

En rummelig skole

Fysisk rummer Blæsenborgskolen mange muligheder.

Skolen er bygget op med hyggelige ”torve”, hyggekroge og samlingspunkter, som skaber et inspirerende og levende miljø.

Vi har vores egen hal og varmtvandsbassin, et auditorium, faglokaler til både sløjd, natur-teknologi, håndarbejde, billedkunst og musik, og et stort bibliotek, hvor der er plads til fordybelse og stilletid. Vi har også lokaler til både fysio- og ergoterapi.

Blæsenborgskolen er en tosporet skole med ca. 350 elever fra 0.-6. klasse. Endvidere rummer skolen fire specialtilbud med ca. 40 elever og en SFO med ca. 160 børn.

I huset ligger også Centerskolen med specialtilbud til ca. 90 børn med særlige behov, og en daginstitution med børn fra 0-6 år.

I alt er der hver dag samlet omkring 500 børn og 100 voksne under samme tag, som arbejder tæt sammen om at skabe de bedste miljøer til gavn for børnenes personlige, sociale og faglige udvikling.

Samarbejde

Vores værdier er bygget på respekt, gensidig tillid og samarbejde.

Vi vægter forældresamarbejdet højt, og tror på, at det er gennem et tillidsfuldt skole/hjem-samarbejde, at vores elever oplever sammenhæng i deres hverdag, og der derved skabes sammenhæng i deres udvikling.

Tre børn på en gynge Foto

Kontakt

Maribo Skole, Blæsenborgafdelingen

Blæsenborg Allé 10, 4930 Maribo

Tlf.: 54 67 70 40

Mail: blaesenborgafdelingen@lolland.dk

Kontorets åbningstider

Mandag til torsdag 08:00 - 14:00

Fredag 10:00 - 12:00