Vandloppen

Vandloppen

Centralt i Rødby ligger børnehaven Vandloppen i et område, som indbyder til gode gåture blandt åbne marker og grønne arealer.

I huset er der både børnehave og vuggestue. Vandloppen ligger lige ved siden af Rødby Skole, og på den måde er børnehave, SFO og skole tæt forbundne både fysisk og i samarbejdet omkring vores fælles børn.

Sammen har vi fokus på at skabe kontinuitet og en rød tråd for de familier, der er tilknyttet, og vi har traditioner som forældrearrangementer, åbent hus, sommerfest og tilbagevendende besøg hos hinanden i forhold til årets gang.

Billede af børn der laver mad i det lille køkken

Leg og læring

I Vandloppen har vi stort fokus på leg og læring for alle børn, og arbejder konstant med at udvikle vores lege- og læringsmiljøer, så børnene kan udvikle deres lege sammen.

Forudsigelighed, genkendelighed og rutiner i hverdagen er helt afgørende for børns læring og trivsel. Derfor har vi fokus på daglige rutiner, der grundlægges allerede i dagplejen og vuggestuen.

Gennem de mange venne-, lege-, læringsfællesskaber er det vigtigt for os, at vores børn opbygger en stærk relationskompetence som en del af hele deres dannelsesproces.

Madglæde og sund kost

I Vandloppen får børnene frokost fra kommunens madordning. Det er er med til at styrke børnenes selvstændighed, give dem madglæde – og mod til at spise forskellig slags mad.

Børnene er med til at dække bord, og de får selv lov til at tage mad op på tallerkenen. Her har vi fokus på fællesskabet og dét at sidde sammen omkring bordet og være hjælpsomme over for hinanden.

En sangglad institution

Børnene i Vandloppen deltager i ”Sangglad institution”, hvor vi gennem sang og musik styrker fællesskaberne.

Sang og musik giver glæde og samhørighedsfølelse for børnene, samtidig med at de kan involvere sig i sanguniverset sammen med de andre børn.

Billede af børn der spiser frokost

Kontakt

Vandloppen børnehave  

Byskolevej 8, 4970 Rødby  

Tlf.: 54 60 13 17  

Mail: vandloppen@lolland.dk