Trekløveren

Trekløveren 

Midt i et af Nakskovs villakvarterer ligger en særlig daginstitution.

Trekløveren er placeret i udkanten af den nyetablerede vildmarksskov og blot 3 minutters gang fra Teglværksskoven.

I børnehaven forenes naturens udfoldelsesmuligheder med indendørs læringsrum. Fusionen mellem inden- og udendørs læringsrum gør den moderne forskning om det gode, læringsrige børnemiljø mulig i praksis.

Trekløveren har både børnehave og vuggestue under samme tag.

Billede af piger der graver i skoven

Gå-på-mod

I Trekløveren har vi opfundet ordet ’Nysgerrighedskompetence’, som betyder, at barnets naturlige gå-på-mod bliver udfoldet i forhold til livets udfordringer og motivationen til at lære, turde, afprøve, udforske og undre sig.

Børnene indgår i et anerkendende og inkluderende samspil og fællesskab, og de bliver mødt med positive forventninger fra omverdenen. Det skaber de bedste betingelser for trivsel og læring.

Initiativ og medbestemmelse

Vi ser alle situationer som en lærings- og udviklingsmulighed for barnet. Vi vægter leg, kreativitet og udfoldelse højt, og her spiller vores fysiske rum og pædagogikken sammen.

I kulminationen af begejstring og udfordring finder børnene det flow, som er forudsætningen for læring og trivsel. I åben-plan-pædagogik er børnenes initiativer og medbestemmelse motivationen for læring.

Friluftsrådets Grønne Flag

Trekløveren er anerkendt med Friluftsrådets Grønne Flag. Vi har fokus på udeliv, sproglig udvikling og den grundlæggende nysgerrighedskompetence, hvor al fremtidig lyst og motivation for læring i livet udspringer fra.

Et stimulerende udemiljø giver færre konflikter, mindre stressede børn, nysgerrighed, kreativitet og selvstændighed, bedre motorik, smidighed og balance, fysisk aktive børn, sansestimulering, børn der forvandles fra at være urolige til at være rolige og have lavere sygefravær. Det er ikke kun noget, vi ser komme til udtryk hos vores børn, men også noget forskere i børns udeliv peger på.

Samarbejde 

Trekløveren samarbejder med folkeskolerne i Nakskov i de gode overgange mellem dagpleje-vuggestue-børnehave og skole.

Vi ser et godt børneliv i perspektivet 0-18 år, og i samarbejde med forældre bidrager vi til de første meget vigtige år af barnets liv.

Billede af drenge der ordner plantekasser

Kontakt

Trekløveren børnehave    

Velovænget 4, 4900 Nakskov    

Tlf.: 54 95 32 86    

Mail: Trekloeveren@lolland.dk