Skovsgårdsvej

Skovsgårdsvej 

I et roligt villakvarter i Nakskov ligger børnehaven Skovsgårdsvej.

Børnehaven har masser af plads, og den rummer både en stor legeplads med alle de aktiviteter, børn kan ønske sig, og en mindre legeplads bag huset, hvor der er en indhegnet boldbane.

Lige over for på den anden side af villavejen ligger et lille grønt område, hvor vi tager på udflugter sammen med børnene. Her er der nåletræer, bålplads og en lille bakke, som giver børnene mange muligheder for at boltre sig.

I Skovgårdsvej børnehave er der både en vuggestue og en børnehave. Der er også fem dagplejere tilknyttet, som har deres gang i huset flere gange ugentligt, og dagplejebørnene deltager i alle arrangementer på Skovgårdsvej sammen med børnehavens børn.

Billede af børn der spiser frugt

Tryghed og nærvær

På Skovsgårdsvej er tryghed og nærvær i højsædet. Børnefælleskaber og leg er omdrejningspunktet i hverdagen.

Der er altid en imødekommende og smilende voksen i nærheden, og alle bliver modtaget med åbne arme, så de føler sig velkomne.

Den daglige leg og læring

Skovsgårdsvej har meget fokus på leg og gode børnefællesskaber. I børnehaven har vi indrettet os sådan, at der er dannet inspirerende legemiljøer rundt omkring i hele huset.

Vi udnytter hvert et hjørne og krog af huset, så vi kan give børnene mulighed for fordybelse i legen.

Flere gange om ugen bliver børnene inddelt i mindre grupper, hvor vi sammen med børnene går på opdagelse i forskellige emner. Det kan f.eks. være natur, idræt eller kost. På den måde lærer børnene mange forskellige ting i de år, de går hos os.  

Samarbejde

For at sikre, at børnene får en god overgang til skole, har Skovsgårdsvej et tæt samarbejde med folkeskolerne i Nakskov. Børnehaven tager ud og ser skolerne, og børnene møder deres kommende lærere.

Vores forældre er en fantastisk ressource og bidrager til, at vi har en velfungerende institution. Bl.a. er forældrene med til at arrangere fælles sommer- og julefest, som altid er hyggeligt for både børn, familier og personale.

Børnehaven arbejder tæt sammen med biblioteket i Nakskov i kommunens projekt der hedder ”Godt begyndt”.

Projektet fokuserer på børnenes sproglige udvikling, hvilket betyder, at vi ofte besøger biblioteket for at låne bøger, læse historier og deltage i bibliotekets arrangementer.   

Billede af drenge der klatre på klatrestativet

Kontakt

Skovsgårdsvej børnehave

​Skovsgårdsvej 50,4900 Nakskov   

​Tlf.: 54 92 22 55

Mail: skovsgaardsvej@lolland.dk