Mælkebøtten

Mælkebøtten

Centralt i Nakskov ligger den sang- og naturglade børnehave Mælkebøtten.

I Mælkebøtten er der både vuggestue og børnehave, og det betyder, at børnene kan være i trygge og vante omgivelser helt indtil, de skal i skole.

Børnehaven ligger i gåafstand til skoler, bibliotek, sportshallen, og vi har et tæt samarbejde med byens to folkeskoler.

Sammen med skolerne skaber vi de bedste betingelser for børnene i overgangen fra børnehave til skole. Hallen bruger vi blandt andet som en del af det skoleforberedende arbejde, hvor de store børn leger og træner motorik.

Billede af børn der danser

Et naturligt liv

I Mælkebøtten har vi fokus på udeliv og tilbringer meget tid i naturen. Børnene har både en traditionel legeplads og en lækker frugthave sammen med en stor naturlegeplads.

Tæt på børnehaven ligger også skoven Svinglen, som vi bruger flittigt. Her lærer børnene at færdes i naturen.

Nogle af børnene er også i en udegruppe. De bruger meget tid udendørs i naturen, hvor de blandt andet finder dyrespor og insekter. I udegruppen slippes fantasien løs i de mange lege, man kan lege, når man har masser af plads at boltre sig på.  

En sangglad børnehave

Sang og sangglæde er med i alt, hvad vi foretager os i hverdagen, og det er med til at skabe glæde og fællesskab mellem børn, og børn og voksne i mellem.

Alle medarbejdere er uddannet i at arbejde med sang som et pædagogiske værktøj til at skabe glædesfyldt samvær. Vi synger ikke for at skabe små sangtalenter, men for at styrke børnenes selvværd, fællesskabsfølelse og sproglige udvikling.

Musik skal der til, og derfor afholder vi også koncerter i børnehaven, hvor blandt andet Søllested Spillemandslaug optræder i børnehaven med fine koncerter i børnehøjde.

I Mælkebøtten brænder vi for arbejdet med børns individuelle trivsel og udvikling. Børnenes leg og fantasi har stor betydning, og den udvikling understøtter vi gennem en åben og imødekommende tilgang til børnenes perspektiver og ideer.  

Samarbejde

Forældresamarbejde har stor betydning for os, og vi vægter altid forældrenes ønsker højt, når det gælder trivsel for børnene.

Vi samarbejder med lokale foreninger og organisationer i området. Børnene er ofte på tur ud af huset, bl.a. når vi besøger brandstationen, deltager i sambaoptog i byen eller biblioteksbesøg, hvor vi låner bøger, hører historier eller ser teater.

I tæt samarbejde med Stormarkskirken deltager børnene også i arrangementer som luciaoptog, julegudstjeneste og høstgudstjeneste.

Billede af børn der spiser mad lavet over bål

Kontakt

Mælkebøtten børnehave

Ringvejen 1, 4900 Nakskov

Tlf.: 54 67 79 13

Mail: maelkeboetten@lolland.dk