Børnebakken

Børnebakken

I et villakvarter i den sydlige ende af Maribo, tæt på naturområdet Maribosøerne, finder du børnehaven Børnebakken.

Børnebakken ligger i en charmerende ældre villa, som fordeler sig over flere etager, hvor der er masser af rum til børnenes motoriske udfoldelse.

Hos Børnebakken lægger vi stor vægt på udeliv. Blandt andet er der en meget stor legeplads i et naturskønt område, og der er en stor indhegnet baghave med masser af dyre- og insektliv, hvor børn og voksne kan gå på opdagelse. 

Billede af børn og pædagog der holder fødselsdags fest

Stærke relationer

I Børnebakken er stærke og nære relationer mellem børn og voksne og børn imellem højt prioriteret.

Børnene har deres hverdag på stuer med fast personale tilknyttet, så børnene oplever genkendelighed og tryghed i hverdagen. Gennem aktiviteter på tværs af stuerne flere gange om ugen, lærer børnene efterhånden alle børn og voksne at kende. Det bidrager til et stærkt fællesskab i hele huset.

De store børn, som skal starte i skole, samles på én stue, så de får en tæt relation til hinanden, inden mange af dem følges ad over i førskolen.

Dagplejebørn på besøg

Hver onsdag huser Børnebakken ikke kun børnehavebørnene, men også legestue for dagplejebørn. På den måde lærer børnene hinanden at kende, og der skabes samtidig en god overgang fra dagplejen til børnehaven for børnene.

De største dagplejebørn leger med børnehavebørnene på legepladsen, og de små leger indenfor i legestuen.

Fælles arrangementer 

Børnehaven afholder flere arrangementer om året sammen med andre børnehaver i Maribo, hvor børn og voksne lærer hinanden at kende.

Nogle af de fælles aktiviteter er haldage, hvor børnene løber på motorikbaner i Maribohallen, karnevalsoptog gennem Maribos gader, Sankt Hans fest med bål og sang i vuggestuen, Store legedag i børnehaven og meget mere.

Vi har også aktiviteter i børnehaven i løbet af året, hvor vi inviterer forældre og bedsteforældre med.

Blandt andet går børnene i luciaoptog, der er julehyggearrangement og sommerfest. Hvert år tager vi også på koloni med de største af børnehavebørnene.

Billede af drenge der kommer slæbende med en træstamme der er større end dem

Kontakt

Børnebakken børnehave  

Sdr. Boulevard 88, 4930 Maribo  

Tlf.: 54 75 90 92  

Mail: boernebakken@lolland.dk