Holeby Landsbyordning
Børnehave

Børnehaven er en del af Holeby Landsbyordning, sammen med bl.a. skolen og SFO'en. 

Børnehaven og skolen i Holeby Landsbyordning ligger på samme adresse Vestervej 126, 4960 Holeby, hvor børnehaven har sine egne lækre rum og lokaler. 

Ud over afdelingerne på Vestervej består Holeby Landsbyordning også af en skovbørnehave, som ligger i naturskønne omgivelser ved Søholt Gods.

Skolen ved Holeby Landsbyordning har klassetrin fra 0 – 6 klasse.

I børnehaven prioriterer vi udeliv, natur og miljø højt.  

Børnehaven har guldmærke i økologi. Vi lægger stor vægt på, at både mad og materialer, som børnene omgiver sig med, er økologiske og miljømærkede.

Dreng der spiller fodbold Foto

Gode relationer

I børnehaven er det vigtigt for os, at alle børn og forældre føler sig velkommen og anerkendte, og at tillid og tryghed skabes i samarbejde.

Trivsel og anerkendelse er i højsædet. Vi ønsker glade børn og voksne, som har gode relationer til hinanden, og vi støtter børnene i deres venskaber. I samarbejde med forældrene giver vi børnene alsidige muligheder for læring, og vi ruster dem til at tro på sig selv, så de kan indgå i forskellige sociale sammenhænge og kan rumme, at børn og voksne er forskellige.

Vi arbejder med, at de overgange, som børnene skal igennem fra dagpleje til børnehave og igen til SFO, bliver så trygge som muligt for børnene. Vores rammer skaber unikke muligheder for gode overgange. Dagplejen har legestue i tilknytning til børnehaven, og børnehaven kan gå på besøg i SFO’en.

Gode spisevaner

Børnene har mulighed for at spise morgenmad i børnehaven mellem kl. 6.30 - 7.45.

Morgenmaden består af hjemmebagt rugbrød med forskelligt pålæg eller havregryn, samt mælk og vand.

Midt på formiddagen og igen om eftermiddagen får børnene brød og lidt frugt eller grønt. Ca. kl. 11.00 er det tid til at spise de medbragte madpakker. Vi opfordrer til, at de indeholder rugbrød med pålæg og lidt frugt eller grønt. Den rigtige kost er vigtig for børnenes læring. Til madpakkerne drikkes vand.

Efter frokosten tilbydes alle de mindste børn at sove til middag.

Motion, musik og læring

Ligesom kosten er vigtig for børnenes læring, er motion det også. Vi har forskellige bevægelseslege, boldspil og aktiviteter i løbet af dagen, hvor børnene får mulighed for at røre sig. Børnehaven har også en dejlig stor legeplads, hvor en masse af vores aktiviteter foregår.

Om morgenen og formiddagen er der forskellige tilbud af legetøj, spil, farver og papir på stuerne, som børnene kan lege med.

De mindste børn har musik og rytmik, som Lollands Musikskole står for, og børnene på ca. 4 år har ”Førstehjælp for børn”, som er tilrettelagt af pædagogerne i børnehaven. Derudover bliver børnene tilbudt svømning, koloni og en masse andre aktiviteter.

Forældresamarbejde

I børnehaven vægter vi samarbejdet med forældre højt. Dette betyder, at forældrene hurtigst muligt inddrages i det, som vedrører deres barn. Vi forventer derfor også, at I involverer jer i jeres barns hverdag.

Det er vigtigt for barnet, at I deltager i begivenheder som: Arbejdsdage, Sommerfesten, Julearrangement, Æbledag og forældremødet.

Dialog mellem forældre og personale er vigtig for at fremme barnets trivsel og udvikling bedst muligt. Udover den daglige dialog vil I efter ca. tre måneder i institutionen blive indbudt til en snak om barnets trivsel.

Som forældre kan I altid bede om en samtale med personalet, ligesom personalet vil bede jer forældre om en samtale, hvis der sker ændringer i dagligdagen.

Pige der løber på forhindringsbane Foto

Kontakt

Holeby Landsbyordning - børnehaven

Vestervej 126, 4960 Holeby

Tlf.: 54 60 71 07

Mail: holebylandsbyordning@lolland.dk