Skip til hoved indholdet

Dannelunde børnehave

I landlige og naturskønne omgivelser finder du Dannelunde børnehave, SFO og skole (fra 0.-6. klasse) i én og samme bygning.

Børnehaven er placeret i forlængelse af SFO'en i den ene ende af bygningen. Det betyder, at børn i mange forskellige aldre kender til og leger med hinanden.

I børnehaven har vi masser af plads, og der er rig mulighed for, at børnene kan lege både ude og inde. På den hyggelige legeplads er der gynger, sandkasse, egen skov, hængekøjer og et fint læhus, som giver mulighed for at være ude i alt slags vejr.

Indenfor har vi læringsmiljøer og legesteder med blandt andet motorikbane, spillebord og et perlebord.

Vi har også en hyggelig dukkekrog, hvor børnene samles og leger – og for de små byggekonstruktører har vi masser af gulvplads til at bygge med magneter, legoklodser, og hvad fantasien ellers beriger os med.

Børn på motorikbane foto

Demokrati i børnehøjde

I Dannelunde børnehave er det vigtigt, at børnene har medbestemmelse og medansvar samt en god forståelse for demokrati på deres niveau.

Vi arbejder med børnenes selvstændighed og på at øge deres evne til at indgå i et fællesskab, hvor der er plads til alle. Børnene deltager aktivt i forskellige hverdagsaktiviteter, f.eks. ved opgaver omkring frokosten, hvor vi får mad leveret gennem frokostordningen.

Her er børnene med til at dække bordet, og de får selv lov til at tage mad og hælde vand op.

Gode overgange og samarbejde

I Dannelunde har vi fokus på, at børnene kommer så godt som muligt videre fra dagplejen til børnehaven og videre til skolen. Her betyder det rigtig meget, at børnehaven, SFO og skolen ligger i samme bygning. På den måde får børnene en hverdag sammen.  

Når børnene skal i skole, følger børnehavens personale børnene i de første 3 måneder i skolen, så de falder godt til i de nye rammer.

Forældresamarbejdet med børnehaven har stor betydning i Dannelunde, og vi inddrager forældrene i mange aktiviteter og hverdagsoplevelser hele året rundt.

Udflugtskanon med Kulturtjenesten

Børnehavens forældreråd har nedsat et udvalg, der er i gang med at lave en ”udflugtskanon”.

En ”kanon” som vil indeholde en perlerække af udflugter, som børnene kan tage hul på, allerede når de starter i dagpleje. Udflugtskanonen er udarbejdet sammen med Kulturtjenesten, Museum Lolland-Falster og lokale ildsjæle, der er klar til at formidle de gode historier til børnene i Dannelunde.

Børn i sandkassen foto

Kontakt

Dannelunde børnehave 

Gloslunde Gade 7, 4983 Dannemare

Tlf.: 54 67 74 20

Mail: Dannelundeafdelingen@lolland.dk