Vandloppen

Centralt placeret i Rødby finder du Vandloppens vuggestue. Vi er tæt på busstationen og landlige områder, der giver mulighed for gode gåture ved åbne marker og grønne arealer.

I samme bygning som vuggestuen ligger også Vandloppens børnehave.

Billede af en pige der kører bil med dukken i hånden

Forudsigelighed, genkendelighed og rutiner

I Vandloppen har vi fokus på leg og læring for alle børn, og vi arbejder hele tiden med at udvikle vores lege- og læringsmiljøer.

Forudsigelighed, genkendelighed og rutiner er af afgørende betydning for børns læring og trivsel. Derfor har vi fokus på daglige rutiner, og på at alle børn kan deltage.

Vi har særligt meget fokus på nærvær, rummelighed og fællesskabende aktiviteter.

Sangglade

Vandloppen er en del af projektet ”Sangglad institution”, hvor vi gennem sang og musik styrker fællesskaberne. Sang og musik giver glæde og samhørighedsfølelse, og alle børn kan deltage. 

Madglæde og sund kost

I Vandloppen får børnene frokost fra kommunens madordning. Det er med til at styrke børnenes selvstændighed og madglæde, og det giver dem et større kendskab til forskellig slags mad.

Børnene får på den måde en sund og varieret kost, og oplever det positive fællesskab, der er omkring måltidet.  

Samarbejde

Vi har et tæt samarbejde med børnehaven omkring børnenes overgang fra vuggestuen til børnehaven. Vi har desuden et godt samarbejde med områdets dagpleje.

Blandt andet er nogle børn fra dagplejen tilknyttet vuggestuen som ”gæstebørn”, og vi leger også i sportshallen sammen med dagplejen.

Billede af pige der laver gymnastik på gulvmåtte

Kontakt

Vandloppens vuggestue

Byskolevej 8, 4970 Rødby

Tlf.: 54 60 13 17

Mail: vandloppen@lolland.dk