Skovsgårdsvej

Skovsgårdsvejs vuggestue ligger i et roligt villakvarter i Nakskov.

I samme bygning er der også børnehave, og der er dagplejere tilknyttet, som har deres gang i huset flere gange ugentligt. Vuggestuen ligger i den ene ende af huset og har en indhegnet legeplads, hvor vuggestuebørnene kan boltre sig i ro og mag, uden at de store børn kommer susende.

Billede af drenge der leger med tog

Tryghed og nærvær

I Skovsgårdsvejs vuggestue er tryghed og nærvær i højsædet, og børnefællesskaber og leg er omdrejningspunkt i hverdagen - oftest i små grupper.

Det betyder blandt andet, at børnene oplever tydelige og smilende voksne, og at der er fokus på, at alle skal føle sig velkomne og tages godt imod. Tryghed og omsorg fra de voksne er helt afgørende for børnenes udvikling og læring.

Legende og inspirerende voksne

For os er det vigtigt, at børnene altid møder omsorgsfulde, positive, inspirerende, legende voksne. Vi har gode, inspirerende og sjove læringsmiljøer til børnene, og ser alle situationer i løbet af dagen som en mulighed for læring.

De voksne lærer børnene at hjælpe hinanden, og de motiverer børnene til at lære at klare ting selv. Her opnår børnene den selvstændighed, de har brug for, når de skal over i børnehaven.

Samarbejde

Vuggestuen og dagplejerne arbejder tæt sammen med Nakskov Bibliotek i kommunens projekt ”Godt begyndt”.

Projektet fokuserer på børnenes sproglige udvikling, hvilket betyder, at vi besøger biblioteket hver 3. uge for at låne bøger, læse historier og lege sammen.

Vi er en lille institution, og derfor sker overgangen til børnehaven som en tryg og forudsigelig ramme, så børnene kan erobre alt det nye med gåpåmod og tryghed. 

Forældresamarbejde har stor betydning for os, og vi vægter altid forældrenes ønsker højt, når det gælder trivsel for børnene. Fagligheden er i højsædet på Skovsgårdsvej, og derfor evaluerer og udvikler vi løbende vores pædagogiske praksis.

Billede af dreng der laver klippeklistre

Kontakt

Skovsgårdsvejs vuggestue

Skovsgårdsvej 50,4900 Nakskov

Tlf.: 54 92 22 55

Mail: skovsgaardsvej@lolland.dk